3 z 39
Poprzednie
Następne
W tej chałwie wykryto bakterię Salmonella! GIS wycofał kolejne produkty. Co jeszcze zniknęło ze sklepowych półek? [LISTA]
Wysoki poziom akryloamidu w partii chipsów warzywnych
Zagrożenie:
W wyniku badań przeprowadzonych przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono wysoki poziom akryloamidu w chipsach warzywnych wymienionych w ostrzeżeniu. Na podstawie oceny ryzyka Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH – Państwowego Instytutu Badawczego należy uznać, że produkt ten może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumenta.
Szczegóły dotyczące produktów:
Produkt: Go Pure, Chipsy warzywne mix bezglutenowe Bio 40 g
Numer partii: B 277 090784
Data minimalnej trwałości: 04.05.2024
Producent: Yellow Chips B.V., Fabrieksweg 6, NL-8304 AT Emmeloord, Niderlandy
Dystrybutor w Polsce: Eko-Wital Sp. z o.o., Staniewicka 5, 03-310 Warszawa